Pravo nepremičnin in gradbeno pravo
Odvetniška pisarna se pri svojem delovanju posebej posveča področju prava nepremičnin in gradbenega prava. Za to področje je poleg specifičnih pravil pogodbenega gospodarskega prava značilna posebej obsežna javno-pravna regulacija, ki se nanaša na vprašanje pridobivanja različnih dovoljenj v zvezi z gradnjo in prometom nepremičnin, kar še posebej velja za kmetijska zemljišča. Večji gradbeni projekti pa velikokrat zahtevajo tudi natančno poznavanje pravil javnega naročanja in prava koncesij, čemur se praksa naše pisarne tudi sicer še posebej posveča.

Dolgoletne svetovalne izkušnje in specializirana znanja s pravnih področij, ki jih uspešna izvedba nepremičninskih in gradbenih projektov zahteva, nam omogočajo, da strankam ponudimo celovite storitve, vključujoč svetovanje glede potrebnih upravno-pravnih postopkov ter morebitnih postopkov javnega naročanja in javno-zasebnih partnerstev. Strankam svetujemo in jih zastopamo tudi v primeru morebitnih sporov, povezanih z gradbenimi projekti, pred sodišči, arbitražami in drugimi pristojnimi organi.

Kontaktne osebe pisarne za področje prava nepremičnin in gradbenega prava:
 
* »Puščice ranijo manj hudo, če jih prej vidimo leteti«
Odvetniška pisarna Mužina, Žvipelj in partnerji d.o.o. - Vse pravice pridržane
Izdelava spletnih strani | Tagi: aleksij mužina, javna naročila, javno-zasebno partnerstvo, koncesije, revizija javnega naročanja
{joslang_select}