Žiga Rejc, odvetnik
T: 059 054 255
E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Žiga Rejc je študijsko pot začel na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani, kjer je zaključil dodiplomski in magistrski študij poslovnih ved, tekom katerega je eno leto gostoval na IESEG School of Management v Franciji. Za magistrsko nalogo je prejel Prešernovo nagrado Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani. Ob študiju ekonomije je vzporedno cum laude zaključil tudi študij prava na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani. Strokovno se udejstvuje tudi s pisanjem znanstvenih in strokovnih člankov s pravno-ekonomskega področja (osebna bibliografija), na Fakulteti za državne in evropske študije Nove univerze pa je bil izvoljen v naziv asistenta.

Po diplomi na Pravni fakulteti se je najprej zaposlil na Višjem sodišču v Ljubljani, nato pa kot odvetniški kandidat v Odvetniški pisarni Mužina, Žvipelj in partnerji, d.o.o. Zaposlen je kot odvetnik v Odvetniški pisarni Mužina, Žvipelj in partnerji, d.o.o.

Področja dela:
- upravno pravo
- pravo javnih naročil
- pravo javno-zasebnih partnerstev
- pravo koncesij
- pravo EU
- civilno pravo
- gospodarsko pravo
- prekrškovno pravo

Jeziki:
- angleščina

Bibliografski izbor:
  • REJC, Žiga. Promet s kmetijskimi zemljišči. Podjetje in delo : revija za gospodarsko, delovno in socialno pravo, ISSN 0353-6521. [Tiskana izd.], 2018, 44, [št.] 2, str. 255-295.
  • REJC, Žiga. Pogodba o opremljanju : nekatera aktualna vprašanja. Pravna praksa : PP, ISSN 0352-0730, 23. nov. 2017, leto 36, št. 45/46, str. 17-18.
  • MUŽINA, Aleksij, REJC, Žiga. Prenehanje stavbne pravice : razprava o mitu kogentnosti nadomestila. Podjetje in delo : revija za gospodarsko, delovno in socialno pravo, ISSN 0353-6521. [Tiskana izd.], 2017, 43, [št.] 5, str. 827-856.
  • MUŽINA, Aleksij, REJC, Žiga. Specialne določbe o dodatnih gradnjah v ZJN-3 - med spremembo pogodbe o izvedbi javnih naročil med njihovo veljavnostjo in postopkom s pogajanji brez predhodne objave. Podjetje in delo : revija za gospodarsko, delovno in socialno pravo, [Tiskana izd.], 2017, [Letn. ]43, [št. ]1, str. 102-122.
  • MUŽINA, Aleksij, REJC, Žiga. Horizontalno sodelovanje (doktrina Hamburg) kot omejitev uporabe pravil o javnem naročanju ter podeljevanju koncesijskih pogodb z vidika prava EU in nacionalnega prava. Pravnik : revija za pravno teorijo in prakso, [Tiskana izd.], 2017, letn. 72, št. 5/6, str. 383-407.
 
* »Puščice ranijo manj hudo, če jih prej vidimo leteti«
Odvetniška pisarna Mužina, Žvipelj in partnerji d.o.o. - Vse pravice pridržane
Izdelava spletnih strani | Tagi: aleksij mužina, javna naročila, javno-zasebno partnerstvo, koncesije, revizija javnega naročanja
{joslang_select}